Διαταραχές Σεξουαλικής Λειτουργίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(14 ψήφοι)

Σεξουαλική δυσλειτουργία του άνδρα είναι η ανικανότητα, οι διαταραχές της στύσης και η πρόωρη εκσπερμάτιση που αποτελούν τις συνηθέστερες μορφές εμφάνισης προβλημάτων στη σεξουαλική ζωή του άνδρα. Η πρώτη δε από αυτές αποτελεί το συνηθέστερο λόγο αναζήτησης βοήθειας από τους ειδικούς γιατρούς, τους Ανδρολόγους. Το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας (ανικανότητας), υπολογίζεται στο 35% περίπου των ανδρών όλων των ηλικιών με μεγαλύτερη συχνότητα στις ηλικίες 35-55 ετών.

ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ Η ΣΤΥΣΗ
Τις κύριες παραμέτρους τις πεϊκής στύσης αποτελούν η διόγκωση, η σκλήρυνση και η διάρκεια. Για να γίνει πιο κατανοητό το φαινόμενο που οδηγεί το πέος στη στύση σχηματικά σας περιγράφω ότι αποτελείται από δύο κυλινδρικές δεξαμενές που ανατομικά ονομάζονται σηραγγώδη σωμάτια. Υπό την επίδραση νευρικών, ορμονικών και ψυχικών στοιχείων, αίμα που φτάνει,  με τις αρτηρίες γεμίζει τις δεξαμενές αυτές επιτυγχάνοντας τη διόγκωση και σκλήρυνση του μορίου. Η κατάσταση αυτή διατηρείται όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για ολοκλήρωση της σεξουαλικής επαφής με το τέλος της οποίας το συγκεκριμένο αίμα αποχετεύεται προς τις φλέβες του μορίου και έτσι επανέρχεται σε χαλαρή θέση

ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
ΟΡΓΑΝΙΚΑ
1. Αγγειακά
Α) αρτηριακή ανεπάρκεια (μειωμένη) παροχή αίματος στα σηραγγώδη σωμάτια που μπορούν να είναι συνέπεια αρτηριοσκλήρυνσης (υπέρταση, υπερλιπιδεμία, κάπνισμα, σακχαρώδης διαβήτης, κλπ. ) ή τραυματισμός.
Β) Φλεβική φυγή, κατάσταση κατά την οποία συμβαίνει ταχεία επιστροφή του αίματος προς τις φλέβες και έτσι δεν διατηρείται η στύση
Γ)Αλλοιώσεις των ίδιων των σηραγγωδών σωμάτων         

2. Ενδοκρινικά
Σακχαρώδης διαβήτης, υπογοναδισμός, παθήσεις της υποφύσεως και του θυροειδούς αδένα αποτελούν μερικά από τα αίτια που μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση ανικανότητας.

3. Φαρμακευτικά
Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 200 φαρμακευτικές ουσίες συμβάλλουν στην πρόκληση ανικανότητας. Μερικές από αυτές είναι διουρητικά φάρμακα, αντιυπερτασικά, καρδιολογικά, ηρεμιστικά, ορμονούχες ουσίες, ακόμη δε ο καπνός, το αλκοόλ και οι ναρκωτικές ουσίες.  

4. Νευρογενή
Τραυματισμός του κεντρικού νευρικού συστήματος ή των νεύρων που συμμετέχουν στη δημιουργία της στύσης, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβητική και αλκοολική νευροπάθεια είναι μερικά από τα συνηθέστερα νευρογενή αίτια που συμβάλλουν ή και άμεσα προκαλούν διαταραχές της στύσεως.   

ΨΥΧΟΓΕΝΗ
Εδώ δεν υπάρχει βλάβη του στυτικού μηχανισμού, αλλά έντονη παρουσία ανασταλτικών ψυχογενών επιδράσεων, όπως το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης, το επαγγελματικό στρες, διαπροσωπικές διαμάχες με τη σύντροφο, ο φόβος εγκυμοσύνης ή αφροδίσιων νόσων, αίσθημα ενοχής  καθώς και υποκρυπτόμενες ψυχιατρικές παθήσεις, όπως σχιζοφρένεια και μανιοκατάθλιψη.  

ΜΕΙΚΤΑ         
Σε σημαντικό ποσοστό υπάρχει συνδυασμός οργανικών και ψυχογενών αιτίων, πολλές λύσεις υπάρχουν στο πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας του άνδρα.
Α) Ψυχοσεξοθεραπεία
Β) Φαρμακευτική θεραπεία
Γ) Χειρουργική θεραπεία
Δ) Χρήση συσκευών κενού αρνητικής πίεσης

και πολλοί άλλοι τρόποι τους οποίους δεν είναι δυνατόν μέσω αυτής της σελίδας να σας γνωστοποιήσω

Προσοχή: Ο κάθε άνδρας που έχει αυτό το πρόβλημα ανικανότητας θα πρέπει να επισκέπτεται τον ειδικό ανδρολόγο και μόνον να του γίνεται Doppler μορίου από τον Ανδρολόγο. Διότι ο ανδρολόγος είναι αυτός που θα πάρει την κατάλληλη ενημέρωση, κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων κάθε ασθενούς και την εφαρμογή των σύγχρονων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων. Πρακτικά κάθε άνδρας με πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας είναι δυνατόν να βοηθηθεί ικανοποιητικά και σε βαθμό 100% αρκεί να επισκεφθεί ΜΟΝΟ τον ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟ.

Σχετικά άρθρα (ταξινόμηση ανα tag)

αρχή της σελίδας